health

[tahir][bigposts]

vehicles

[tahir][bigposts]

business

[tahir][bigposts]

Game Maker Backgrounds yükleme ve özellikleri

Üçüncü temel kaynak türü arka planlardır. Arkaplanlar, oyunun yapıldığı odalar için arka plan olarak (veya ön planda) kullanılan büyük resimlerdir. Genellikle arka plan görüntüleri, görsel çatlaklar olmadan bir alanı döşeyebilecek şekilde yapılır. Bu şekilde arka planı bazı desenlerle doldurabilirsiniz. Bu tür faydalı arka planlar, Game Maker ile birlikte verilir. Diğerleri Game Maker web sitesinde bulunabilir. Web üzerinde başka yerlerde daha pek çok şey bulunabilir.
Oyununuzda bir arka plan kaynağı oluşturmak için Kaynaklar menüsünde Arka Plan Oluştur öğesini kullanın veya araç çubuğundaki ilgili düğmeyi kullanın. Aşağıdaki form açılır.



Sol üstte, arka planın adını belirtebilirsiniz. Her arka planın (ve diğer kaynağın) açıklayıcı bir ad vermesi kesinlikle önerilir.

Bir arka plan resmi yüklemek için Arka Planı Yükle düğmesine basın. İstediğiniz arka planı seçebileceğiniz bir dosya seçici gösterilir. İletişim kutusunun sağ tarafında, arka planın opak olup olmadığını (şeffaf parçaları kaldırmak), arka planın kaldırılıp kaldırılmayacağına (şeffaf hale getirilip getirilmeyeceğini) (varsayılan değil), arka planın kenarlarını yumuşatmayıp yumuşatmayacağınızı belirtebilirsiniz , kısmen saydam olduğunda görünümünü iyileştirebilir. Sonuçtan memnun olduğunuzda arka planı yüklemek için Aç'a basın. Game Maker birçok resim formatını destekler. Arka plan görüntüleri canlandırılamaz!

Arka planı düzenle düğmesini kullanarak arka planı değiştirebilir veya yeni bir tane oluşturabilirsiniz. Bu kapsamlı bir resim editörü açacaktır. Resim düzenleyicisinin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi için bkz. Görüntü düzenleme.

Büyük geçmişlere dikkat edin. Bazı eski grafik kartları ekranın üstündeki görüntüleri işleyemez. Böylece, tercihen arka plan resimlerinizi 1024x1024'tan küçük tutun.

No comments:

Post a Comment