health

[tahir][bigposts]

vehicles

[tahir][bigposts]

business

[tahir][bigposts]

Game Maker oyununuzu gerçek bir oyuna dönüştürmenin yolu

Oyununuzu dağıtma
Önceki bölümdeki bilgilerle oyunlarınızı oluşturabilirsiniz. Oyun bittiğinde açıkçası başkalarının oynamasını istersiniz. Elbette bunlara oluşturduğunuz .gmk dosyasını verebilir ve oynamak için Game Maker'ı kullanmalarına izin verebilirsiniz, ancak bu normalde sizin istediğiniz şey değildir. Her şeyden önce, başkalarının oyunu değiştirebilmelerini istemezsiniz ve ikincisi, Game Maker yazılımına sahip olmamış olsalar bile oyunun insanların oynamasını istiyorsunuz. Dolayısıyla oyunun bağımsız yürütülebilir bir dosyasını oluşturmak istersiniz.
Tek Başına .exe dosyaları oluşturmak, Game Maker'da çok kolaydır. Dosya menüsünde execalitubres Oluştur öğesini seçin. Oyunu içermesi gereken .exe dosyanın ismi sorulacaktır. Bir ismi belirtin, OK'e basın ve istediğiniz herkese verebileceğiniz tek başına oyuna sahip olun. Tek Başına Oyun simgesini Genel Oyun Ayarları'nda değiştirebilirsiniz. Ayrıntılar için Bölüm 3'e bakın.

Yukarıda açıklanan şekilde tek başına çalıştırılabilir bir dosyayı oluşturduktan sonra, bu dosyayı başka kişilere verebilir veya web sitenize yükleyerek indirebilirsiniz. Game Maker ile oluşturduğunuz oyunları istediğiniz gibi dağıtabilirsiniz. Onları bile satabilirsiniz. Elbette ki bu, kullandığınız sprite, görüntü ve seslerin dağıtılabileceğini veya satılabileceğini varsaymaktadır. Daha fazla bilgi için birlikte verilen lisans sözleşmesine bakın.

Normal olarak, yürütülebilir dosyanızı bazı benioku bilgileri ile sıkıştırmak yararlıdır. Windows XP ve sonraki sürümlerde bu, sağ fare düğmesi menüsüyle doğrudan yapılabilir ve web üzerinde birçok ücretsiz zip yardımcı programı vardır. Alternatif olarak oyununuz için bir yükleyici oluşturabilirsiniz. Yine, çok sayıda ücretsiz kurulum oluşturma programı web'de mevcuttur.

Eğer oyununuzun daha fazla insan tarafından oynanmasını istiyorsanız, onu YoYo Oyunları web sitesine yüklemenizi ve en üstteki Paylaş düğmesine basmanız önerilir.

No comments:

Post a Comment