health

[tahir][bigposts]

vehicles

[tahir][bigposts]

business

[tahir][bigposts]

Game Maker "global game setting dersleri 2:Yükleme Seçenekleri

Yükleme seçenekleri

Burada, bir oyun yüklerken neler olacağını belirtebilirsiniz. Her şeyden önce kendi yükleme görüntüsünü belirtebilirsiniz. İkincisi, görüntünün altında bir yükleme ilerleme çubuğu görüntüleyip görüntülemeyeceğinizi gösterebilirsiniz. Burada üç seçeneğiniz var. Yükleme çubuğu görüntülenmiyor veya varsayılan çubuk görüntüleniyor veya iki görüntü belirleyebilirsiniz: yükleme çubuğunun arka planı ve ön plan. Ön yükleme çubuğunun ölçeklenip (varsayılan) ölçeklenip büyütülmeyeceğini veya daha uzun süre küplerin kesilmesini isteyip istemediğinizi belirtebilirsiniz. İkinci durumda, görüntünün çubuğu dolduracak kadar büyük olduğundan emin olun. (Her iki görüntünün de sadece bir tane değil, bu durumda belirtilmesi gerektiğini unutmayın.)
Yükleme resminin saydam olması gerektiğini belirtmek mümkündür. Bu durumda, arka plan resmin sol alt pikseli şeffaf renk olarak kullanılır. (Png veya gif dosyalarından şeffaflığın burada hesaba katılmadığını unutmayın!) Ayrıca alfa yarı saydamlığı gösterilebilir. 0 değeri, tamamen yarı şeffaf anlamına gelir. 255 değeri tamamen opak anlamına gelir. (Her ikisi de yalnızca Windows 2000, XP veya daha üst sürümü altında çalışır.)

İkincisi, burada tek başına kullanılabilecek oyunlar için kullanılacak simgeyi belirtebilirsiniz. Simgeleriniz en az 32x32 bir simge içermelidir, ancak simgeleri de büyük simgeler içerebilir. Başka bir simge türü seçmeye çalışırsanız bir uyarı alırsınız.

Sonunda benzersiz oyun kimliğini değiştirebilirsiniz. Bu kimlik, yüksek puanlar listesini depolamak ve oyun dosyalarını kaydetmek için kullanılır. Oyununuzun yeni bir sürümünü serbest bırakırsanız ve eski yüksek puanlar listesine girmek istemiyorsanız, bu numarayı değiştirmelisiniz.

No comments:

Post a Comment