health

[tahir][bigposts]

vehicles

[tahir][bigposts]

business

[tahir][bigposts]

Game Maker İle oyun yapma ve özellikleri giriş

Bilgisayar oyunları oynamak eğlencelidir. Ama aslında kendi bilgisayar oyunlarınızı tasarlamak ve diğer insanların bunları oynamasına izin vermek daha eğlenceli. Geçmişte bilgisayar oyunları oluşturmak kolay olmadı. Bugün satın aldığınız ticari bilgisayar oyunları, genellikle 10 ila 50 kişi arasında herhangi bir yerde takımlarla bir veya iki yıllık bir gelişim sürüyor. Bütçeler milyonlarca dolara kolayca ulaşabilir. Ve tüm bu insanlar çok tecrübeli: programcılar, sanat tasarımcıları, ses teknisyenleri, vb.

Ama Game Maker bunu değiştirdi. Game Maker ile bir programlama dilini öğrenmeye gerek kalmadan kendi bilgisayar oyunlarınızı hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Elbette, birkaç hafta içinde kendi Halo 4 veya Virtua Tennis'ınızı yaratmayı beklememelisiniz. Ama bu da gerekli değil. Bir oyun oynamanın sevinci, karmaşıklığı ile ilgili değildir. Tetris, Bejeweled, Space Invaders gibi basit oyunlar, oynamak için çok eğlenceli ve çok daha kolay.

Game Maker sezgisel ve kullanımı kolay bir sürükle-bırak arayüzü sunarak kendi oyunlarınızı çok hızlı bir şekilde oluşturmanızı sağlar. Resimleri, sprite'ları (animasyonlu görüntüler) ve sesleri içe aktarabilir, oluşturabilir ve kullanabilirsiniz. Oyun Oluşturucusu, başlamanız için bu tür kaynakların önemli bir koleksiyonuyla birlikte gelir. Oyundaki nesneleri kolayca tanımlayabilir ve davranışlarını gösterebilir ve oyunun gerçekleştiği çekici odaları (seviyeleri) tanımlayabilirsiniz. Tam kontrole sahip olmak istiyorsanız, oyunda neler olup bittiğini tam olarak kontrol edebilmeniz için Game Maker'a yerleştirilmiş kullanımı kolay bir programlama dili vardır.

Oyun yapımcısı iki boyutlu oyunlara odaklanır. Dolayısıyla, 3D grafikler için bazı sınırlı işlevsellik olsa da, Quake gibi 3D dünyalar yaratmak anlamına gelmez. Ama bunun seni üzmesine izin verme. Pek çok harika oyun, 3 boyutlu görünmelerine rağmen iki boyutlu hareketli grafikleri kullanır. İki boyutlu oyunlar tasarlamak çok daha kolay ve hızlıdır.

Oyun Maker, iki baskı, Lite Edition ve Pro Edition geliyor. Lite Edition ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak işlevselliği sınırlıdır ve açılır pencereleri görüntüler. Bununla birlikte oluşturduğunuz oyunları serbestçe dağıtabilirsiniz; İsterseniz bunları bile satabilirsiniz. Daha fazla bilgi için ilişikteki lisans sözleşmesine bakın. Game Maker kopyanızı Pro Edition'a yükseltmeniz şiddetle tavsiye edilir. Game Maker'ın işlevselliğini önemli ölçüde genişletecek ve oyun oynarken logoyu kaldıracaktır. Bu aynı zamanda Game Maker'ın daha da geliştirilmesini destekleyecektir. Yükseltme hakkında daha fazla bilgi için Pro Edition sayfasına bakın.

Bu yardım dosyası size Game Maker hakkında bilmeniz gereken en önemli şeyleri ve kendi oyunlarınızı nasıl oluşturabileceğinizi anlatacaktır. Lütfen, Game Maker gibi bir programla bile, bilgisayar oyunları tasarlamanın tamamen zahmetsiz olmadığını anlayın. Önemli olan çok fazla yön var: oyun oynama, grafikler, sesler, kullanıcı etkileşimi, vb. Kolay örneklerle başlayın ve oyun oluşturmanın çok eğlenceli olduğunu anlayacaksınız. Web sitesini de kontrol edin

http://www.yoyogames.com/

Örnekler, öğreticiler, fikirler ve diğer sitelere ve forumlara bağlantılar için. Ve yakında kendiniz bir usta oyun üreticisi olacaksınız. Keyfini çıkarın.

No comments:

Post a Comment