health

[tahir][bigposts]

vehicles

[tahir][bigposts]

business

[tahir][bigposts]

Game Maker 3D dersleri 1 giriş

3D Grafik
Bu işlevsellik yalnızca Game Maker'ın Pro Edition sürümünde mevcuttur.
Oyun Maker 2 boyutlu ve izometrik oyunlar yapmak için tasarlanmış bir programdır. Hala 3 boyutlu grafikler oluşturmak için bazı işlevler var. Bununla başlamadan önce anlamanız gereken birkaç şey var.

Game Maker'daki 3B işlevsellik, grafik parçasıyla sınırlıdır. Diğer 3B işlevsellik için destek yoktur. 3B grafikleri kullanmaya başladığınızda, Game Maker'ın görünümleri, derinlik sırası vb. Gibi diğer yönleriyle ilgili problemler yaşayabilirsiniz. İşlevler sınırlıdır ve genişletilmesi gereken düşük önceliğe sahiptir. 3D nesne modelleri vb. Için destek beklemeyin.
3B işlevselliğini kullandığınızda, artık kullanılamayan başka birçok şey vardır.
Artık odalarda arka plan ve ön plan kullanamazsınız. (Bunun nedeni, görüntüyü doldurmak için döşendikleri ancak perspektif projeksiyonları ile artık düzgün çalışmadığıdır).
Artık fare pozisyonunu kullanamazsın. Fare 3D koordinatlarına dönüştürülmez. Fare konumunu ekranda (görünüşte) yine de elde edebilirsiniz ancak kendinizle hesaplama yapmanız gerekecek (ya da fareyi hiç kullanmayacaksınız).
Artık fayans kullanamazsın. Fayanslar büyük olasılıkla artık düzgün bir şekilde eşleşmeyecektir.
Çarpışma kontrolü hala odadaki örneklerin 2-d pozisyonlarını kullanır. Yani 3D'de çarpışma tespiti yok. Bazen bunu kullanabilirsiniz (eğer odayı düz bir dünyanın temsili olarak kullanırsanız (örneğin yarış veya FPS oyunları için), ancak diğer durumlarda işleri kendiniz yapmanız gerekir.
Tüm 3D işlevleri kod aracılığıyla. GML dili ile oldukça akıcı olmalısınız. Ayrıca, Game Maker'ın nasıl çalıştığı hakkında gerçekten çok şey anlamanız gerekir, aksi takdirde başınıza belaya girersiniz.
3D grafikler hakkında bazı temel bilgilere sahip olmalısınız. Özellikle çok fazla açıklama yapmadan perspektif projeksiyonları, gizli yüzey temizleme, aydınlatma ve sis gibi terimleri kullanacağım.
Game Maker'da 3D modelleme yok. Ayrıca 3D modelleri yüklemek için destek eklemeyi planlamıyorum.
Makul bir hız elde etmek için dikkatli bir şekilde çalışmalısınız. Ayrıca, işler gerçekten hız için optimize edilmiyor.

No comments:

Post a Comment